Hållbarhet

Urban Deli  – den goda maten och hållbarhet

För Urban Deli står den goda maten i fokus. Vår vision är att göra matlivet enklare, godare och lyckligare. Maten ska vara god för smaklökarna och ha tagits fram på ett sätt som är gott för människor, djur, miljö och klimat – utan onödigt resursslöseri. Vår kombination av butik, saluhall och restaurang ger oss möjligheten att skapa vårt eget kretslopp, där råvaror kan tas om hand och förädlas vidare istället för att slängas, det tycker vi är riktigt bra.

Mångfalden ska genomsyra Urban Deli, bland personal, meny och butiksutbud. Som gäst hos Urban Deli ska det vara enkelt att göra hållbara val, oavsett hur du gillar att äta eller handla. Vi jobbar med många härliga leverantörer och producenter och vill gärna lyfta dem och deras arbete för god och hållbar mat! Håll utkik på vår hemsida och i våra nyhetsbrev.

Vi vill också bidra med innovation gällande framtidens mat utifrån ett hållbarhets- och mångfaldsperspektiv. Vi vill våga testa nya vägar, produkter och arbetssätt för att kunna blir mer hållbara, och inspirera andra att hänga på. Det kan handla om att minska matsvinn, lyfta andra fiskarter, djurslag, alternativa proteinkällor, drycker, förpackningar, produktionssätt och annat kul. Urban Deli ska vara en mötesplats för framtidens matliv genom att vara en plattform och språngbräda för mat- och dryckesentreprenörer, lokala eller små producenter som vill nå ut till marknaden.

Under 2018 kommer vi fokusera vårt hållbarhetsarbete kring proteinskifte – hur kan vi servera, tillhandahålla och inspirera till ett proteinskifte för både planetens och människors hälsa? Läs mer om vår Juicy Vegan Burger – en blödande vegansk burgare för köttälskareÅret 2018 är också året då vi tar bort plastpåsar, både bärkassar och för frukt- och grönt. Vi har också slutat sälja flygtransporterade frukter och grönsaker i våra butiker. Vi jobbar hela tiden med att minimiera vårt matsvinn och har ständigt projekt igång. Två roliga produkter är vårt Brödöl som är gjort på överblivet bröd och vår Citruslager som görs på citrusfrukter som annars skulle ha kastastas. Ganska så cool tycker vi.

Vi är glada och stolta över att vårt hållbarhetsarbete lett till att Urban Deli Sveavägen är en av tre restauranger i landet som är nominerade till årets “Årets Hållbara Innovatör”.

Hitta till oss

Just nu på

Hitta till oss